Merlin'in Sakalı!

25 Eylül 2009 Cuma

Az buçuk kitap okuyan, film veya tv izleyen birinin ucundan kıyısından tanıdığı meşhur bir büyücü Merlin. Hatta çevremdeki kısıtlı deneklerlen aldığım istatistiğe göre Merlin, Arthur'dan bile meşhur. Bu ikiliyle ilgili çoğu hikayenin Arthur'un kral, Merlin'in de alenen büyücü olduğu zamanlarla ilgili olduğunu düşünürsek, şu sıralar Cnbc-e'nin verdiği dizi direk kendini izletmekte, çünkü genellemenin dışına çıkarak bu ikilinin gençliklerini anlatıyor. Yani Arthur henüz prens, ve babası gayet uyuz bir kral; Merlin de yeteneklerinin farkında olan ancak memlekette büyü yasaklı olduğu için kıvranıp duran genç büyücü.

Yabancı dizi izleyip de Cnbc-e'nin sezon başındaki promolarından en az biriyle heyecanlanmayan yoktur herhalde, ben de dahil. Ama bu dizinin gösterileceğini öğrendiğimde, "Vaay şu dizi süpermiş kesin izleyelim!"den daha ötede bir heyecan duydum, çünkü hem fantastik, hem tarihi bir dizi. Şu iki konudan biriyle ilgiliyseniz bile gayet izlenesi.

En son Tudors'u öğrendiğimde böyle heyecanlanmıştım. Bu da işin başka boyutu: İngiliz tarihi. Adamlar ne yapıyor ediyor, çekici hale getiriyor tarihlerini. Buradan yola çıkıp "fetih filmi çekilsin"e getirmeyeceğim işi, korkmayın. Dikkat çekmek istediğim nokta şu: İspanyollar, Almanlar, ne bileyim, Fransızlar, veya Türkler de en az İngilizler kadar ihtişam, aşk, entrika, şatafat, yakışıklı adam, güzel kadın vs vs dolu tarihlere sahiptirler mutlaka. Ama biz, bir Henry, bir Elizabeth, bir Arthur geçince jenerikte, nedense ekstra kuduruyoruz.

Merlin'in fragmanını ve Merlin karakterini ilk gördüğümde "Bu ne be, bu mu Merlin?" dedim, zayıf bir ifadesi var diye düşünmüştüm Colin Morgan'ın, ama beni daha ilk bölümde susturmayı başardı, tebrik ediyorum. Kendisi İrlanda asıllıymış, aksan da o biçim zaten, anlaşılıyor. Bradley James, Arthur'da gayet başarılı. Gwen'le ilgili spoilerlı yorum yapmak istemiyorum burda ama Morgana vs Gwen diyeyim, bilenler anlasın derdimi. Son olarak: Ejderha ne kadar tırtsa sesi de o kadar iyi. (bkz: John Hurt)


Merlin'den Arthur'a gelsin: "Look, I told you you're an ass. I just didn't realize you were a royal one. "

3 yorum:

  • voodoo girl

    bizde olsa yok padişahın sakalını tam yapamadın yok burda osmanlıya hakaret var adamın yakasını bırakmazlar bence ondan kimse el atamıyor. ayrıca arthuru yerim =)

  • sinem

    aynen, bizzat fatihin kendi gelse yine beğenmezler, "fatih böyle değil" filan derler :)

    ilk başlarda arthur çok da hoş değil yeaaa diye ahkam kessem de şu an ben de yerim :)

  • Gözde

    ingiliz tarihi hikayelerinde gerçekten apayrı bir çekicilik var..üstelik bu sefer işin içinde büyü,sihir de var,ki bu da ekstra çekici yapıyor bu hikayeyi..Merlin'e ilk kez kanalları gezerken cnbc-e de denk geldim,şansıma ilk bölümüymüş üstelik,hikayeyi bu kadar beğenince de dayanamayıp bütün 1.sezonu bitirdim..
    sonuç olarak merlin hikayesi ve aksanına bayılarak başladığım dizi sıkı bir arthur fanı olmamla sonuçlandı.artık dizinin sadece arthur için bile izlenebileceğini düşünüyorum:)ve,ben de yerim diyerek bu yorumu burada sonlandırıyorum:)